MVO-Wijzer De MVO-Wijzer zorgt ervoor dat u MVO verder kunt ontwikkelen binnen uw organisatie
MVO

MVO-Wijzer

De MVO-Wijzer is een instrument dat organisaties ondersteunt bij het implementeren en toetsen van hun MVO-activiteiten. De MVO-Wijzer is gebaseerd op de ISO 26000 richtlijn voor ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties’. Het betreft een praktisch en gefaseerd model dat bestaat uit een MVO-Zelfevaluatie, dat u kunt aanvullen met een MVO-Certificering.

Waarom de MVO-Wijzer?

De MVO-Wijzer laat uw organisatie zien waar u staat in de beleving van uw medewerkers en leidinggevenden
De MVO-Wijzer zorgt ervoor dat u MVO verder kunt ontwikkelen binnen uw organisatie
Met de MVO-Evaluatie of het MVO-Certificaat maakt u de MVO-activiteiten binnen uw organisatie transparant en toonbaar voor derden
De kosten voor een MVO-wijzer certificering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

Aantal te certificeren normen
Aantal BV’s en/of aantal (neven)vestigingen
Aantal medewerkers
Zelfevaluatie en/of certificering
Te certificeren werkzaamheden
NCI is als onafhankelijke instelling partner van de MVO-Wijzer. Hierdoor is NCI bevoegd MVO-Verklaringen en MVO-Certificaten af te geven bij een positieve beoordeling.

Slide Door het toepassen van MVO toont uw organisatie aan maatschappelijk verantwoord te ondernemen Door het toepassen van MVO toont uw organisatie aan maatschappelijk verantwoord te ondernemen

Het Traject

Door het toepassen van de negen MVO thema’s toont uw organisatie aan maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Om in aanmerking te komen voor een MVO-Verklaring of MVO-Certificaat heeft u een minimum aantal punten per thema nodig. De punten worden behaald op de volgende thema’s van de MVO-wijzer:

Gedragscode (interne eisen)
Wet- en regelgeving (externe eisen)
Goed bestuur
Personeelsbeleid
Klantenbeleid
Omgevingsbeleid
Ketenbeleid
Milieubeleid
Communicatie

 

Het traject bestaat uit 2 fases, namelijk:

Fase 1 MVO-Verklaring
Door middel van een digitale meting, door eigen medewerkers / leidinggevenden krijgt uw organisatie een betrouwbaar beeld van de stand van zaken op het gebied van MVO. U ontvangt aan het eind van het traject een overzichtelijk rapport en zal, bij een positieve beoordeling, afgesloten worden met een MVO-Verklaring. De MVO-Verklaring is 2 jaar geldig. Zodra u de MVO-Verklaring heeft ontvangen kunt u zelf aan de slag met MVO. Wilt u, door middel van een certificaat, kunnen aantonen dat u getoetst bent door een onafhankelijke partij en maatschappelijk verantwoord bezig bent, dan kunt u vanaf hier de volgende stap zetten. (Fase 2)

Fase 2 MVO-Certificatie
Voor het ontvangen van een MVO-Certificaat dient u uw MVO activiteiten te laten toetsen door een onafhankelijke partij, zoals NCI. Bij een positief advies, zal het certificaat overhandigd worden. Het uitgegeven certificaat is 3 jaar geldig, mits er jaarlijks controle audits plaatsvinden.


Vraag gemakkelijk en vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Contact
Offerte