De Veiligheidsladder is een certificeerbare norm met als doel de onveilige situaties bij organisaties terug te dringen. Waar de Veiligheidsladder eerst een norm was gericht op de railinfrastructuur wordt de norm nu ook toegepast in diverse andere branches, zoals bedrijven uit de bouw-, groen-, civiele-, gww-infra en energiesectoren. De Veiligheidsladder is niet alleen geschikt voor “grote” ondernemingen, maar ook zeer toepasbaar voor de kleinere organisaties. Dit komt mede door de pilotproducten die TenneT samen met de NEN heeft ontwikkeld.

Een van de markten waar de Veiligheidsladder steeds belangrijker wordt is de energiesector. Vorig jaar heeft TenneT de Veiligheidsladder omarmd en neemt vanaf heden de Veiligheidsladder op als inkoopinstrument voor al haar leveranciers

ProRail vindt het belangrijk dat ook de ‘Kabelaannemers en Boorbedrijven’ actief zijn in het verder verbeteren van de veiligheidscultuur. Mede daarom heeft ProRail in december 2018 besloten de Veiligheidsladder als minimumeis op te nemen in de erkenningsregeling van ProRail, branchedeel ‘Kabelaannemers en Boorbedrijven’. Per 1 juli 2019 zal trede 3 van de Veiligheidsladder als minimumeis worden opgenomen in de erkenningsregeling van ProRail. Per die datum dient u te beschikken over een geldig Veiligheidsladder certificaat, minimaal trede 3.

NCI begrijpt dat door alle ontwikkelingen er veel vragen zijn ontstaan.

Is de Veiligheidsladder voor ons bedrijf nodig? Waarom de Veiligheidsladder?
Is de Veiligheidsladder ook toepasbaar voor kleine ondernemingen?
Hoe ga ik de Veiligheidsladder implementeren binnen onze organisatie?
Welk Veiligheidsladderproduct is voor ons bedrijf van toepassing?
Wat kunnen wij van een audit verwachten?
Wij nodigen u daarom uit deel te nemen aan onze gratis seminars.

Taco Buissant des Amorie (lead auditor, NCI) en een gastspreker zullen u op een interessante en interactieve manier kennis laten maken met de Veiligheidsladder en antwoord geven op uw vragen.

Schrijf u hier gratis in voor één van onze seminars.