De Veiligheidsladder is een certificeerbare norm met als doel de onveilige situaties bij organisaties terug te dringen. Waar de Veiligheidsladder eerst een norm was gericht op de railinfrastructuur wordt de norm nu ook toegepast in diverse andere branches, zoals bedrijven uit de bouw-, groen-, civiele-, gww-infra en energiesectoren. De Veiligheidsladder is niet alleen geschikt voor “grote” ondernemingen, maar ook zeer toepasbaar voor de kleinere organisaties. Dit komt mede door de pilotproducten die TenneT samen met de NEN heeft ontwikkeld.

Een van de markten waar de Veiligheidsladder steeds belangrijker wordt is de energiesector. Vorig jaar heeft TenneT de Veiligheidsladder omarmt en neemt vanaf heden de Veiligheidsladder op als inkoopinstrument voor al haar leveranciers

ProRail vindt het belangrijk dat ook de Werkplekbeveiligers en Personeelstellers actief zijn in het verder verbeteren van de veiligheidscultuur. Mede daarom heeft ProRail in februari 2018 besloten de Veiligheidsladder als minimumeis op te nemen in de erkenningsregeling van ProRail, branchedeel ‘Werkplekbeveiligingsbedrijven en Personeelstellers’. Per 1 januari 2019 zal trede 3 van de Veiligheidsladder als minimumeis worden opgenomen in de erkenningsregeling van ProRail. Dit betekend dat de ‘Werkplekbeveiligingsbedrijven en Personeelstellers’ voor 1 januari 2019 in het bezit dienen te zijn van het Veiligheidsladder certificaat, trede 3.

NCI begrijpt dat door alle ontwikkelingen er veel vragen zijn ontstaan.

  • Is de Veiligheidsladder voor ons bedrijf nodig? Waarom de Veiligheidsladder?
  • Is de Veiligheidsladder ook toepasbaar voor kleine ondernemingen?
  • Hoe ga ik de Veiligheidsladder implementeren binnen onze organisatie?
  • Welk Veiligheidsadderproduct is voor ons bedrijf van toepassing?
  • Wat kunnen wij van een audit verwachten?

Wij nodigen u daarom uit deel te nemen aan onze gratis seminar op woensdag 4 april 2018.

Taco Buissant des Amorie (lead auditor, NCI) en Anne Brunekreef (QHSE-adviseur, Dutch Rail Control B.V.) zullen u deze middag op een interessante en interactieve manier kennis laten maken met de Veiligheidsladder en antwoord geven op uw vragen.

UITNODIGING
Wanneer:    4 april 2018
Wat:             Seminar Veiligheidsladder
Waar:           “Restaurant Zuiver”, Krommewetering 51, 3543 AM Utrecht
Tijd:              Inloop 13:00 uur I Start 13:30 uur I Borrel 16:00 uur
Kosten:        Gratis

Inschrijven