FAQ FAQ Vraag en antwoord
MEEST GESTELDE VRAGEN
Opdrachtgevers verlangen van hun onderaannemers/toeleveranciers dat zij hun verantwoordelijkheid omtrent de kwaliteit en veiligheid van hun diensten of producten kunnen aantonen. Door het behalen en behouden van een certificaat kan dit worden aangetoond. Bedrijven die bezig zijn met kwaliteits-, milieu- en/of arbozorg verbeteren zo op systematische wijze hun organisatie. Wat leidt tot een effectievere en efficiëntere bedrijfsvoering. Bovendien zorgt het behalen van een certificaat voor een betere positie in de markt!
Audits worden over het algemeen ervaren als iets dat moet… Onze missie is om het gevoel bij audits om te buigen naar een positieve beleving wat leidt tot bewustwording met betrekking tot veiligheid, kwaliteit en milieu.

NCI is hét Nederlands Certificatie Instituut dat op een onafhankelijke, maar vooral enthousiaste en persoonlijke manier aantoont dat de verantwoordelijkheid omtrent de veiligheid, kwaliteit en gezondheid binnen uw bedrijf echt mee telt!

Eerlijkheid en transparantie staan bij NCI dan ook hoog in het vaandel. We vinden het belangrijk dat u van te voren exact weet wat de kosten omtrent certificeren zijn. In onze overeenkomsten  vindt u daarom ook geen kleine lettertjes of inflatiestijgingen.

ISO 9001 OHSAS 18001
ISO 14001 Personeelsteller
Keurmerk Beveiliging VCA*
Keurmerk Particulier Onderzoeksbureau VCA**
Keurmerk Evenementenbeveiliging VCA-P
Keurmerk Horecabeveiliging VCU
Keurmerk Geld- en Waardetransport Veiligheidsladder
MVO Werkplekbeveiliging

 

Staat uw gezochte certificering hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! Hét Nederlands Certificatie Instituut staat, indien mogelijk, altijd open voor uitbreidingen op haar diensten.

NCI is continu bezig met het uitbreiden van nieuwe diensten. Zo zijn we op dit moment de mogelijkheden aan het onderzoeken voor de Co2-prestatieladder en ‘Informatiebeveiliging’ (ISO 27001 en de NEN 7510).
Bent u op zoek naar een certificering, maar kunt u deze niet vinden op de website van NCI? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! Hét Nederlands Certificatie Instituut staat altijd open voor uitbreidingen op haar diensten.
De kosten voor een certificering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals

 • Aantal te certificeren normen
 • Aantal BV’s en/of aantal (neven)vestigingen
 • Aantal medewerkers en/of FTE’ers
 • Aantal projectlocaties gelijktijdig uitgevoerd
 • Werkzaamheden van uw organisatie
 • Etc.

Daarnaast dient NCI zich aan de regels van de norm te houden. Wij stellen graag een passende offerte voor u samen. Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 0181-481949 of info@nci-bv.nl.

Het uitvoeren van een audit is mogelijk nadat het managementsysteem minimaal 3 maanden operationeel is.
Na ontvangst van een positieve beoordeling van zowel de auditor als de reviewer en na betaling van de volledige factuur zal NCI het certificaat zowel digitaal als hardcopy naar u toesturen.
U mag vanaf het moment dat u uw certificaat heeft ontvangen gebruik maken van het beeldmerk van NCI. Met het NCI beeldmerk kunt u, naast uw certificaat, aantonen dat u gecertificeerd bent volgens een norm. Het beeldmerk en de procedures omtrent het gebruik van het beeldmerk stuurt NCI samen met het digitale certificaat toe.
Aan het gebruik van het beeldmerk zijn procedures verbonden. De procedures omtrent het gebruik van het beeldmerk zijn hier te downloaden. Heeft u vragen over het gebruik? Neem gerust contact met ons op ons op via 0181-481949 of info@nci-bv.nl.
De stickers kunt u kosteloos bij ons bestellen. Uiteraard dient u voor ontvangst gecertificeerd te zijn bij NCI. De stickers kunnen gebruikt worden op ramen, deuren, bedrijfsauto’s etcetra en zijn te verkrijgen in de kleuren zwart, wit en oranje met blauw (NC kleuren). Alle stickers zijn transparant en op 2 verschillende manieren te plakken: op een object of tegen een object.
Uw certificaat is 3 jaar geldig, mits er jaarlijks een controle audit heeft plaatsgevonden met positieve beoordeling. Dit met uitzondering van de Veiligheidsladder. De Veiligheidsladder is onbeperkt, mits er jaarlijks een controle audit heeft plaatsgevonden met positieve beoordeling.

VCA*

VCA* is gericht op de directe beheersing van VGM tijdens het uitvoeren van werkzaamheden
op de werkvloer zonder inschakeling van onderaannemers.

 • Opdrachtgevers tonen hun verantwoordelijkheid voor de aansturing van de veiligheidsketen door VGM-communicatie en -overleg met aannemers.
 • De complexiteit van het werk en organisatie is gering.
 • Werkzaamheden zijn routinematig.
 • De aard en de grootte van het werk of organisatie is zodanig dat kan worden volstaan met een risicobeheer van de uitvoerende werkzaamheden.

VCA**

VCA** is gericht op de directe beheersing van VGM tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, alsmede op de VGM-structuur (onder andere VGM-beleid, VGM-organisatie en verbetermanagement).

 • Opdrachtgevers tonen hun verantwoordelijkheid voor de aansturing van de veiligheidsketen door VGM-communicatie en -overleg met aannemers/onderaannemers en door betrokkenheid bij het vaststellen van het VGM-plan.
 • De complexiteit van het werk en organisatie is van belang voor de veiligheid tijdens uitvoering van de werkzaamheden.
 • Werkzaamheden zijn niet alleen routinematig.
 • Er is een risicobeheerssysteem nodig voor de beheersing van VGM-aspecten in de organisatie.
 • Er is sprake van samenwerking/aansturing tussen meerdere disciplines en/of onderaannemers.
De gewenste normen zijn te koop of te downloaden op de volgende websites:

VCA SSVV www.dmls.nl
VCU SSVV www.dmls.nl
ISO 9001 NEN www.nen.nl
ISO 14001 SCCM www.sccm.nl
OHSAS 18001 SCCM www.sccm.nl
Keurmerk Beveiliging Veiligheidsbranche www.veiligheidsbranche.nl
Veiligheidsladder NEN www.veiligheidsladder.org
MVO MVO Wijzer www.de-mvowijzer.nl
Personeelsteller RailAlert www.racer.railalert.nl
Werkplekbeveiliging RailAlert www.racer.railalert.nl
Ja, de opdrachtgever kan eisen dat uw organisatie aan bepaalde certificatienormen moet voldoen. De opdrachtgever is niet wettelijk
Geen antwoord op uw vraag kunnen vinden? Neem gerust contact met ons op, we staan met plezier voor u klaar!
0181-481949
info@nci-bv.nl
of laat een bericht achter.